DOOR SUZANNE

> In februari 2021 rondde ik de nieuwe editie van het Praktijkhandboek Wpg voor boa's af.
> Modelformulier aanwijzen bevoegd functionaris.
> Mag een boa gegevens verstrekken aan een benadeelde van een strafbaar feit? Zie hier mijn antwoord voor Privacyweb.
> Presentatie SDU dag van de boa (7-12-2020).
> In 2018 is er een interview verschenen in het magazine Toezine.

 

 

 

Wet politiegegevens voor boa's

 

 

Sinds 2019 valt de verwerking van persoonsgegevens door boa's onder de Wet politiegegevens (Wpg). Niet alle onderdelen uit de Wpg zijn van toepassing op het werkveld van de boa. Of het nu gaat om gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten, Staatsbosbeheer of private organisaties als ProRail en Natuurmonumenten, bij mij bent u aan het juiste adres om de Wpg-kennis van uw boa's bij te spijkeren.

 

Training en advies bij naleving van de Wet politiegegevens door uw boa

Ik verzorg zowel uw online training als een training bij u op locatie. Zowel voor uw boa's als voor uw privacyfunctionaris, -adviseur, uw FG als uw beleidsmedewerkers. Ook help ik u bij het ontwerp en aanpassen van de informatiesystemen zodat de regels van de Wpg zoveel mogelijk geautomatiseerd worden en de boa zo weinig mogelijk handmatig hoeft te doen. Denk hierbij aan de juiste verwijdertermijnen, verstrekkingen en autorisaties. Tot slot adviseer ik u graag bij het uitvoeren van een gegevensbeschermings-effectbeoordeling, bijvoorbeeld als uw boa's in een en hetzelfde systeem werken voor de handhavings- en opsporingsactiviteiten (verwerkingen onder zowel AVG als Wpg).


Hulpmiddelen voor de boa om volgens de Wpg te werken

In opdracht van de licentiehouders van BRS heb ik diverse hulpmiddelen ontwikkeld die voor iedere boa te gebruiken zijn. U vindt deze hulpmiddelen hier:

 

Ook werk ik momenteel aan een Bewaartermijnwijzer Wpg voor boa's en een instructie voor de scheidingslijn van artikel 8 en 9. Wilt u collega's die geen boa zijn autoriseren voor het verwerken van politiegegevens, bijvoorbeeld de kwaliteitsmedewerker die processen-verbaal controleert voordat deze ingestuurd worden naar het Openbaar Ministerie? Stuur mij dan een e-mail en ik help u verder.

 

 

 

Contact      Suzanne Franken 2021      Algemene voorwaarden

grondig analysewerk, training en heldere teksten    www.sfranken.nl